New York City - Fifth Avenue: Unieke en grootse architectuur, met cultuurhistorische waarde - Mooi ontwerp op de 5th Avenue met uitzicht op het Metropolitan Museum of Art.

 

Een majestueuze residentie op de gehele vierde verdieping van een van de meest prestigieuze vooroorlogse gebouwen van Manhattan, 1020 Fifth Avenue. Deze historische residentie heeft een tijdloos design. Uitgestrekte vergezichten met uitzicht op het Metropolitan Museum of Art vormen het decor voor deze gracieuze residentie. Er is enorme energie in de zonovergoten, karaktervolle gevel langs de Museum Mile.

 

Trouw aan de originele details van de oorspronkelijke Beaux-Arts-architectuur, voorgesteld door Whitney Warren en Charles D. Wetmore. Originele details en lijstwerk vervoeren je naar Parijs, waar de gerenommeerde architecten de klassieke en Franse stijlen beheersten die in het begin van de 20e eeuw de geprefereerde uitingsvormen waren. Grote ruimtes, met de hand vervaardigde plafonds en open haarden zetten de toon voor dit uniek mooie huis.

 

Je wordt voor het eerst verwelkomd in je eigen liftingang die uitkomt in een centrale galerij met hoge plafonds die de magnitude en het luxueuze volume van dit huis typeren. Het onderscheid van deze commanding room is dat het is ontworpen om u en vele gasten te ontvangen of om u comfortabel te laten voelen als u alleen thuis graag thuis bent.

 

Grenzend aan de woonkamer of ingevoerd vanuit de centrale galerij is uw enorme formele eetkamer. Decoratieve beschilderde Venetiaanse moulures en met de hand beschilderde plafonds die de kroonluchter weerspiegelen, leggen een prachtige alliantie met details vast. Naast de ramen in het noordoosten zorgen een andere open haard voor een gevoel van comfort, veiligheid en een aangenaam leven.


De betekenis van het verleden en de belofte van de toekomst, geïnspireerd door de nabijheid van het museum echoot door dit huis. Een grote houtgestookte open haard nodigt u uit om te zitten en te genieten van het gezelschap van goede boeken of goede vrienden. Handig aansluitend is uw oversized, luchtige keuken die op passende wijze leidt naar een grote personeelskamer met een eigen badkamer en het wasgoed van het appartement daarachter. Uw hoofse levensstijl met opties voor groot of zacht amusement kan achter de schermen soepel en discreet worden uitgevoerd.

 

Het intrinsiek karakter van de residentiële opdrachten van Warren & Wetmore is voelbaar in de vier privésalons met hun eigen badkamers in de kamers op het zuiden en het oosten die zich in de rest van uw privéverdieping bevinden. Met vier slaapkamers plus studeerkamer plus bibliotheek, vier open haarden op hout, een personeelskamer en eigen wasruimte en hoge plafonds is men geneigd in kubieke in de plaats van vierkante meters te spreken.

 

De architecten waren toegewijd aan de Beaux-Arts-principes, waaronder de toewijzing van grote ruimtes die ruimte bieden voor privacy en om samen te komen genieten van het leven. Het basisprincipe van Warren en Wetmore om gebouwen te maken die architectuur en beeldhouwkunst samensmolten, is nooit duidelijker dan in dit pand op 1020 Fifth Avenue.

 

Las Immobiliën & Brown Harris Stevens NY Partnering Worldwide.

 

Contacts:

S. Jean Meisel
jmeisel@bhsusa.com
212-906-9209  c: 917-705-2888

 

Susan B. Rubin Esq
srubin@bhsusa.com
212-906-9323  c: 914-393-6517

 

link: http://www.bhsusa.com/manhattan/upper-east-side/1020-fifth-avenue-4flr/coop/18380806

 

 

 

 

Lees meer
Geografische Ligging
AdresNEW YORK CITY
Algemene info
Aantal slaapkamers5
Aantal badkamers4
Comfort
Financiële info
PrijsPrijs op aanvraag
Stedenbouwkundige inlichtingen
VoorkooprechtNee
Bouwvergunning verkregenNee
Stedenbouwkundige overtreding vastgesteldNee
VerkavelingsvergunningNee
Juridische beslissingNee
BestemmingNog niet aangevraagd
Download informatie

  Contacteer ons

  Tel. +32 3 440 39 39
  E-mail: info@lasimmo.be

  Berkenlaan 44
  2610 Wilrijk

  * = Verplicht